Vasara salose: itališka odisėja. Matthew Fort

vasara salose

Įkvepianti atostogų knyga Vasara salose: itališka odisėja“, kurioje kelionių rašytojas ir maisto kritikas Matthew Fort pavėžės motoroleriu po 52 Italijai priklausančias salas ir leis drauge su juo patirti šių salų skonius bei aplankyti gražiausias vietas.

Įsivaizduokite, kad leidžiate nerūpestingą vasarą po Italijos saule, renkate akmenėlius ir kriauklytes, valgote, geriate, be jokių apribojimų keliaujate iš salos į salą, iš uosto į uostą.

Knyga „Vasara salose: itališka odisėja“ yra autoriaus Matthew Fort užrašai būtent iš tokios kelionės. Tai trečioji jo kelionė po Italiją motoroleriu. Pirmojoje jis keliavo išilgai visą Italiją ir aprašė kelionę knygoje Eating up Italy“. Antrojoje apvažiavo visą Siciliją ir po šios kelionės gimė knyga Sweet Honey, Bitter Lemons“. Dabar jis keliauja po Lipario (Aeolian) salas.

Keliaudamas motoroleriu ir keltais, Fortas leidžia laisvalaikį salose ir nukelia mus į Elbos salą, kur buvo įkalintas Napoleonas; į Salinos salą, garsėjančią kaparėliais; Panteleriją, kuri žinoma dėl savo desertinių vynų; į Pianoso salą, kur buvo laikomi pavojingi mafijos bosai ir kur vyko Joseph Heller knygos 22-oji išlyga“ veiksmas; į Kaprio salą, kur Maksimas Gorkis buvo įkūręs revoliucionierių mokyklą, kurią aplankė ir Leninas, ir Stalinas.

Į visas 52 Italijos salas, kurios niekada anksčiau nebuvo aprašytos!

Daugiau nei 30 metų maisto kritiko, kelionių rašytojo ir nuotykių mėgėjo patirties turintis Fortas yra puikus gidas po kulinarinę ir kultūrinę salų istoriją, kurią jis mielai tyrinėja per salose praleistą vasarą. Knygoje Vasara salose: itališka odisėja“ autorius su humoru ir susidomėjimu rašo apie salas, kurias aplanko ir kiekvieną jų pristato taip, kad skaitytojas ne tik pamatys kraštovaizdį ar sužinos apie įdomiausias vietas, bet ir pajus skonius, kvapus, paragaus šviežių jūros gėrybių, ką tik nuskintų daržovių ir apsvaigs nuo išgerto vyno.

Matthew Fortas (g. 1947) savo rašytojo karjerą pradėjo 1986, kai gavo savo skiltį apie maistą leidinyje Financial Times Saturday Review. Vėliau dirbo Maisto ir gėrimų skyriaus redaktoriumi The Guardian. Ne kartą apdovanotas kaip geriausias metų maisto ir restoranų apžvalgininkas. 1998 išleido savo pirmąją knygą, o jau antroji – Eating Up Italy“ – maisto apžvalgininkų gildijos buvo pripažinta metų knyga. M. Fort dalyvauja TV laidose ir įvairiuose projektuose, nuo 2006 kaip teisėjas dalyvauja BBC projekte Great British Menu.

Daugiau naujų knygų